GENERAL KNOWLEDGE COLLECTION PART -1 ...

 All Answers Given Below..


1. What Symbol Represents Birth Of Gautama Buddha?

A. Bodh Tree

B. Lotus

C. Horse

D. Wheel


2.What Is The Meaning Of 'Vis'?

A. Clan

B. Race

C. Religion

D. Ethnicity


3.Who Was The First King To Surrender To Alexander?

A. Ambhi

B. Porus

C. Bimbisara

D. Chandragupta Maurya


4.Which Kingdom Was First To Use Elephants In Wars?

A. Magadha

B. Kosala

C. Champa

D. Avanti


5.Amaravati, Arka Vathy, Bhavani, Chinnar, Hemavati ,Honnuhole ,Kabini Etc. Are Tributaries Of Which Among The Following Rivers ?

A. Kaveri 

B. Krishna 

C. Godavari

D. Narmada 


6.Which Of The Following Cities Of India Is Located At The Respective Latitude Of 28.38° N And 77.12° E?

A. Delhi

B. Kolkata

C.Jaipur

D.Ranchi


7.India Played Its First One Day International With Which Country And In Which Year?

A. England 1975

B. Australia 1976

C. New Zealand 1975

D. England 1978


8.What Is The Approximate Maximum Weight Of Galf Ball As Per Rules Of Golf?

A. 20 gms

B. 25 gms

C. 40 gms

D. 45 gms


9.When Was The First World Cup Football Held?

A. 1904

B. 1906

C. 1912

D. 1930


10.When Was The International Hockey Federation Founded?

A. 1924

B. 1965

C. 1934

D. 1955


11.The Famous Book 'Brihat Katha' Was Written By ---?

A. Gunadhya 

B. Sarva Varman 

C. Panini

D. Radhagupt 


12.The Treaty Of Lonavala Signed In Which Year?

A. 1710

B. 1712

C. 1714

D. 1725


CORRECT ANSWERS: 


1.(B), 2.(A), 3.(A), 4.(A), 5.(A), 6.(A), 7.(A), 8.(D), 9.(D), 10.(A), 11.(A), 12.(C)...


13.Name Of The Father Of Indian Constitution?

Ans. Dr. B.R. Ambedkar 


14.Name Of The Deepest Ocean In The World?

Ans. Pacific Ocean 


15.Name Of Their Smallest Bone In The Human Body?

Ans. Stapes


16.Name The Gas Which Is Filled In Balloons?

Ans. Helium 


17.Which Day Is Celebrated As Environment Day?

Ans. 5 June


18 Name The Seven Colours Of The Rainbow?

Ans. Red,Orange,Yellow,Green,Blue,Indigo,Violet 


19.Name Of National Bird Of The United States Of America?

Ans. Bald Eagle 


20.Victoria Memorial Is Situated In Which City Of India?

Ans. Kolkata 


21.What Are Jellyfish?

Ans. Jellyfish Are Tiny Aquantic  Creatures With Out Brains, Blood And Heart.


22.Kapil Is ___ Hardworking Employee?

Ans. a


23.P V Sindhu Is Associated With ___?

Ans. Badminton 


24.Which Is The Heavier Metal These Two?Gold or Silver?

Ans. Gold 


25.1024 Kilobytes Is Equal To?

Ans. 1 Megabyte (1MB)



                              ________________

Comments

Popular posts from this blog

INTERESTING FACTS :

GENERAL KNOWLEDGE COLLECTION PART - 18...

INTERESTING FACTS :