GENERAL KNOWLEDGE COLLECTION PART - 11 ...

1. What Is The Name Of The Inventor Of Ball Pen?

Ans. John Bond 


2. Famous Golf Player Vijay Singh Is Related To?

Ans. Fiji 


3. By Whom Is The Effective Control Of The Stock Market Done?

Ans. SEBI 


4. Who Among The Nabaratnas Of Akbar Was Born In Nagaur (Rajasthan) ?

Ans. Abul Fazl 


5. In Which State The Monsoon Arrives First?

Ans. Kerala 


6. By What Name Is Ganga Known In Bangladesh?

Ans. Padma 


7. Which River Known As Budhi Ganga ?

Ans. Godavari 


8. What Is The Name Of The First Prime Minister Of India?

Ans. Jawahar Lal Nehru 


9. Who Was The First President Of India?

Ans. Dr. Rajendra Prasad 


10. Highest Dam In India ?

Ans. Tehri Dam 


11. What Is The Capital Of Goa ?

Ans. Panaji 


12. Who Is Known As The "Iron Man Of India " ?

Ans. Sardar Vallabhbhai Patel 


13. Which Indian City Is Known As The " City Of Lakes "?

Ans. Udaipur 


14. What Is The Capital Of Jharkhand?

Ans. Ranchi 


15. What Is The Largest Organ In The Human Body?

Ans. Skin 


16. What Is The Process By Green Plants Make Their Own Food?

Ans. Photosynthesis 


17. Which Country Was The First Football World Cup In 1930 ?

Ans. Uruguay 


18. In Which Sport Is The Device Cup Awarded?

Ans. Tennis 


19. Who Discovered That The Earth Revolves Around The Sun?

Ans. Nicolaus Copernicus 


20. What Company Was Initially Known As "Blue Ribbon Sports" ?

Ans. Nike 


21. Which Planet Has The Most Moons ?

Ans. Saturn 


22. Which Planet In The Milky Way Is The Hottest?

Ans. Venus 


23. Which Festival Is Known As The Festival Of Light?

Ans. Diwali 


24. Which Means Of The Transport Is Considered The Fastest?

Ans. Air Transport 


25. Who Was The First Miss Universe From India?

Ans. Sushmita Sen 




                             ____________________

Comments

Popular posts from this blog

INTERESTING FACTS :

GENERAL KNOWLEDGE COLLECTION PART - 18...

INTERESTING FACTS :