GENERAL KNOWLEDGE COLLECTION PART - 12 ...

1. Which Popular Cricketer Is Known As 'Haryana Hurricane' ?

Ans. Kapil Dev 


2. Agra Is Situated On The Bank Of Which River?

Ans. Yamuna River 


3. The World Famous Howrah Bridge Located In Which City In India?

Ans. Kolkata (West- Bengal)


4. Which Is The Oldest Mountain Range In India?

Ans. Aravalli Range 


5. Name The Currency Used In Singapore?

Ans. Singapore Dollar 


6. Whose Capital Is "Abu Dhabi" ?

Ans. United Arab Emirates (UAE)


7. B.C. Raj Trophy Is Associated With Which Sport?

Ans. Football 


8. Which Channel Divides The Indian Islands Andaman and Nicobar In The Bay Of Bengal?

Ans. Ten Degree Channel 


9. When Is World Health Day Observed?

Ans. April 7 


10. Which Mughol Emperor Was Famous As Zinda Pir?

Ans. Aurangzeb 


11. During Whose Reign Was The Fourth Buddhist Council Held ?

Ans. Kanishka 


12. What Is The Capital Of Estonia?

Ans. Tellinn 


13. Helsinki Is The Capital Of  ______________?

Ans. Finland 


14. In Which State Are Zawar Mines Located?

Ans. Rajasthan 


15. Which Athlete Is Nickname As The Golden Girl?

Ans. P T Usha 


16. When Is World Turtle Day Observed?

Ans. May 23 


17. Who Was The First To Discover India?

Ans. Vasco da Gama 


18. Where Is Taj Mahal located?

Ans. Agra 


19. Who Was The Author Of Ramayana?

Ans. Valmiki 


20. Who Was The Viceroy When The Jallianwala Bagh Massacre Took Place?

Ans. Lord Chelmsford 


21. What Is The Chemical Name Of Vitamin B9?

Ans. Folic Acid 


22. What Is The Chemical Name Of Vitamin  c?

Ans. Ascorbic Acid 


23. National River Of India?

Ans. Ganga 


24. Which Festival Is Called The Festival Of Colours?

Ans. Holi 


25. In Which Year Olympic Games Were Canceled Because Of World War I ?

Ans. 1916


26. How Many Players Are There In The Basket Ball Team?

Ans. 5


27. In Which Sports, The Team Hat - Trick Is Used?

Ans. Cricket 


28. How Many Players In One Team Of Kho Kho ?

Ans. Nine 





                   __________________________


Comments

Popular posts from this blog

INTERESTING FACTS :

GENERAL KNOWLEDGE COLLECTION PART - 18...

INTERESTING FACTS :