GENERAL KNOWLEDGE COLLECTION PART - 13 ...

 1. Who Published The Human Development Index (HDI)?

Ans. United Nations Development Programme (UNDP)


2. Low Grade Brown Coal Is Called?

Ans. Lignite 



3. Name One Rabi Crop?

Ans. Wheat 



4. Name Of Important Beverage Crop Of India?

Ans. Coffee and Tea 



5. Who Is The Author Of "Home and The World"?

Ans. Rabindra Nath Tagore 



6. Which Team Won The First Indian Premier league In 2008?

Ans. Rajasthan Royals 



7. In Which Book Did Newton Mentioned 'Rule Of Gravity'?

Ans. Principia 



8. What Is The Chemical Formula Of Baking soda?

Ans. NaHCO3 



9. Stanley Cup Is Related To Which Sport?

Ans. Hockey



10. Stanley Cup Is Related To Which Sport?

Ans. England 



11. Name The First Metal Used By Harappan Civilization?

Ans. Copper 



12. Angami Tribe Found In?

Ans. Nagaland 



13. When Was The State Bank Of India Established?

Ans. July 1 1955



14. What Is The Meaning Of UPI ?

Ans. Unified Payment Interface 



15. Where Is Luxembourg?

Ans. Europe 



16. Aligarh Muslim University Was Founded By?

Ans. Syed Ahmed Khan 



17. Badrinath Temple Is In Which State?

Ans. Uttarakhand 



18. When Ajmer State Was Merged Into Rajasthan?

Ans. 1 November 1956



19. Tehri Dam Is The Highest Dam In India and Is Located On Which River?

Ans. Bhagirathi River 



20. Which African Nation Is Famous For Chocolate?

Ans. Ghana 



21. Which Instrument Is Used For Measuring Wind Speed?

Ans. Anemometer 



22. Which Instrument Is Used To Measure Atmospheric Pressure?

Ans. Barometer 



23. What Is HCI?

Ans. Hydrochloric Acid 



24. What Is The Name Of The Biggest Rain Forest In The World?

Ans. The Amazon 



25. What Does The " SIM " In The SIM Card Stand For?

Ans. Subscriber Identity Module 





                         __________________

Comments

Popular posts from this blog

INTERESTING FACTS :

GENERAL KNOWLEDGE COLLECTION PART - 18...

INTERESTING FACTS :