GENERAL KNOWLEDGE COLLECTION PART - 14 ...

 1. What Is The Full name Of SLV?

Ans. Satellite Launch Vehicle 


2. Where Is The Google Head Quartered?

Ans. Mountain View , California 


3. Latex Is Used For Making - Rubber 


4. Who Is Jerome K Jerome?

Ans. English Writer and Humorist 


5. What City Is The Statue Of Liberty In?

Ans. The Statue Of Liberty In New York City 


6. What Language Do The People Of Japan Speak?

Ans. Japanese 


7. How Many Cricket World Cups Does India Have?

Ans. Two 


8. Who Was The First Person In India To Receive The Nobel Prize?

Ans. Rabindra Nath Tagore 


9. What Is The Name Of Our Galaxy?

Ans. Milky Way


10. How Many Legs Does A Spider Have?

Ans. 8 (Eight)


11. Who Built Taj Mahal?

Ans. King Shah Jahan 


12. Who Is Known As The Nightingale Of India?

Ans. Lata Mangeshkar 


13. Where Is Amer Fort?

Ans. Rajasthan 


14. What Is The Capital Of China?

Ans. Beijing 


15. What Chemical Term Is Used For Baking Soda?

Ans. Sodium Bicarbonate Is A Chemical Term That Used For Baking Soda 


16. The Slogan ' Jai Jawan Jai Kisan ' Was Given By Whom?

Ans. Lal Bahadur Shastri 


17. Which Country Is Known As The Largest Producer Of Gold?

Ans. China 


18. Which Enzymes Is Responsible For The Digestion Of Milk Protein?

Ans. Rennin 


19. Who Is The Captain Of India In World Cup 2015?

Ans. M S Dhoni 


20. Tyson Fury Is Related To Which Sport?

Ans. Boxing 


21. When Was The First FIFA World Cup Held?

Ans. 1930


22. Who Won The Uber Cup 2019?

Ans. South Korea 


23. Which Of The Following Is An Earth Quick Measuring Instrument ?

Ans. Seismograph 


24. What Is The Capital Of Sweden?

Ans. Stockholm 


25. What Is The Capital Of Nigeria?

Ans. Abuja 


26. What Is The Capital Of Congo?

Ans. Brazzaville 


27. What Is The Capital Of France?

Ans. Paris 


28. What Is The Capital Of Portugal?

Ans. Lisbon 


29. The Mission Juno By Nasa Is Related To Which Planet?

Ans. Jupiter 


30. The Hubble Space Telescope Is A Large Telescope In Space. It Is Launch By?

Ans. NASA 


31. ____________ Was The First Kuiper Belt Object To Be Discovered.

Ans. Pluto 





                            ___________________

Comments

Popular posts from this blog

INTERESTING FACTS :

GENERAL KNOWLEDGE COLLECTION PART - 18...

INTERESTING FACTS :