GENERAL KNOWLEDGE COLLECTION PART - 15 ...

 1. Black Hole Is A - 

Highly Dense Matter Available In The Atmosphere 


2. Stars Are Mainly Made Up Of  : Hydrogen And Helium 


3. Light Year Is Used To Measure - Astronomical Distance 


4. The Black Hole Theory Was Discovered By ?

Ans. S. Chandrasekhar 


5. ' Super Nova ' Is - An Exploding Star 


6. What Is The Name Of The Fifth Planet In Our Solar System?

Ans. Jupiter 


7. Bucharest Is The Capital Of Which Country?

Ans. Romania 


8. World Heritage Day Celebrated On -         18 April 


9. What Is The Name Of The First Satellite Which Is Launched By India?

Ans. Aryabhata 


10. How Many Dots On A Dice?

Ans. 21 Dots 


11. BODMAS Is Short Form Of  -  

Bracket Of Division Multiplication Addition Subtraction 


12. Which Country Has Won The Most Football World Cups ?

Ans. Brazil 


13. Saturn Is The Planet From The Sun?

Ans. Sixth (6th)


14. Albert Einstein Belongs To Which Country?

Ans. Germany 


15. Where Is Meenakshi Temple Is Located?

Ans. Madurai 


16. When Did The Colorful Transmission From Doordarshan Start?

Ans. 1982


17. Who Was The First Women IPS Of India?

Ans. Kiran Bedi 


18. Who Is Known As Punjab Kesari?

Ans. Lala Lajpat Rai 


19. Who Was Unified Germany?

Ans. Bismarck 


20. Deodhar Trophy Is Related To Which Game?

Ans. Cricket 


21. What Is The Weight Of Golf Ball?

Ans. 1.5 Ounces 


22. Name The Organ Of The Human Body That Produces A Fluid Known A Bile - Liver 


23. In Cricket, The Two Sets Of Wickets Are How Many Yards Apart?

Ans. 22 Yards 


24. Name The Player Who Scored The Highest Individual Score (264 Runs) In The One Day International (ODI) Cricket Match Against Sri Lanka?

Ans. Rohit Sharma 


25. Name The Cricket Stadium In Kolkata?

Ans. Eden Garden 


26. What Is The Healthy Blood Pressure Limit?

Ans. 120/80 mm Hg


27. How Many Layers Are There In The Earth's Atmosphere?

Ans. Five.


28. Who Gave The Theory Of Relativity?

Ans. Albert Einstein 


29. Name The Natural Satellite Of Earth?

Ans. Moon 


30. In Which Year The Second World War Begun?

Ans. 1939


31. Which Country Hosted Olympic 2020?

Ans Japan 


32. What Is The Name Of The First Space Craft That Reach The Mars?

Ans. Viking 1





                           ___________^^____________

Comments

Popular posts from this blog

INTERESTING FACTS :

GENERAL KNOWLEDGE COLLECTION PART - 18...

INTERESTING FACTS :