GENERAL KNOWLEDGE COLLECTION PART - 16 ...

1.  Name The First 3 Planet In Our Solar System?

Ans. Mercury, Venus And Earth 


2. Agra Is Situated On The Bank Of River?

Ans. Yamuna 


3. Capital Of Uttarakhand Is?

Ans. Dehradun 


4. Gaitre Is Caused Due To The Deficiency Of?

Ans. Iodine 


5. Olympic Games Are Held After Every -  4 Year 


6. What Is The Full Form Of ISRO?

Ans. Indian Space Research Organisation 


7. Which Year Did Cabinet Mission Arrived In India?

Ans. 1946


8. Which Sea Animal Has No Skeleton Or Organs In Its Body?

Ans. Jellyfish 


9. Bhakra Nangal Is In Which State?

Ans. Himachal Pradesh 


10. Charminar Is Located In Which State Of India?

Ans. Hyderabad 


11. Honey Is Made From?

Ans. Bee


12. The Largest Silver - Producing country In The world?

Ans. Mexico 


13. Which Country Has No Traffic Signal?

Ans. Bhutan 


14. Where Is The Head Office Of CBSE Located?

Ans. New Delhi 


15. Coal Miners Day?

Ans. 4th May 


16. The 2026 World Badminton Championships Will Be Hosted By?

Ans. India 


17. Who Has Become Nepal's Prime Minister For The 5th Time?

Ans. Sher Bahadur Deuba 


18. What Is The Full Form Of FTP?

Ans. File Transfer Protocol 


19. What Is The India's Position In The World In Terms Of Population?

Ans. 2nd 


20. Who Did The "Permanent Settlement Of Bengal "?

Ans. Lord Cornwallis 


21. The First City In The World Where An Atomic Bomb Was Dropped?

Ans. Hiroshima 


22. Which Country Is The Largest Exporter Of Nickel In The World Is?

Ans. Canada 


23. The Largest Natural Rubber Producing Country In The World Is?

Ans. Thailand 


24. Where Is The Head-Quarters Of UNESCO Located?

Ans. Paris 


25. When And Where Did India Win The First Cricket World Cup?

Ans. 1983 At The Lords Stadium In London 





                           ___________________

Comments

Popular posts from this blog

INTERESTING FACTS :

GENERAL KNOWLEDGE COLLECTION PART - 18...

INTERESTING FACTS :