GENERAL KNOWLEDGE COLLECTION PART - 17...

1. In 2G,3G and 4G Mobile Internet & Phone, What Does 'G' Stand For?

Ans. Generation 


2. What Is SARS?

Ans. Viral Disease 


3. Who Was The Last Mughol Rule?

Ans. Bahadur Shah Zafar 


4. Where Does Pushkar Mela Organisation?

Ans. Jaipur 


5. Eskimo's House Is Built By : Snow


6. Before Delhi Which City Was The Capital Of India?

Ans. Calcutta (Presently Kolkata)


7. When Was 'U.N.O' Established?

Ans. 1945


8. The Great Man Virsa Munda Was From Which State Of India?

Ans. Jharkhand 


9. Which Is The Highest Coal Producing State?

Ans. Jharkhand 


10. Where Did The Metro First Started In India?

Ans. Calcutta 


11. Which Continent Is Called The White Continent?

Ans. Antarctica 


12. What Was The Famous European Traveller 'Barnear' By Profession?

Ans. Doctor 


13. The Losang Festival Is Celebrated In Which Country?

Ans. Taiwan 


14. Humayan Naama Is Composed Of Whom?

Ans. Gulbadan Begum 


15. Lord Clive Defeated To Whom In The Battle Of Plassey?

Ans. Sirajuddaula 


16. Who Had Declared The Partition Of Bengal In 1905?

Ans. Lord Carzon 


17. Golden Temple Is Located In Which Indian City?

Ans. Amritsar 


18. Who Was The First ODI Captain For India?

Ans. Ajit Wadekar 


19. The 'Dronacharya Award' Is Given To?

Ans. Coaches 


20. Who Was The First Captain Of Indian Test Team?

Ans. C K Nayudu 


21. Who Has Scored Most Number Of Test Hundreds ?

Ans. Sachin Tendulkar 


22. How Much Time Are Professional Golf Tour Players Allotted Per Shots?

Ans. 45 Seconds 


23. 'Prince Of Wales Cup' Is Associated With Game Of?

Ans. Golf 


24. The Term Googly Is Associated with Which Sports?

Ans. Cricket 


25. Who Is The Fastest Man In The World?

Ans. Usain Boult 


    


                      _______________________

Comments

Popular posts from this blog

INTERESTING FACTS :

GENERAL KNOWLEDGE COLLECTION PART - 18...

INTERESTING FACTS :