GENERAL KNOWLEDGE COLLECTION PART - 18...

1. What Is The Full Form Of WIFI?
Ans. Wireless Fidelity 


2. Which Country Has The largest Postal System In The World?
Ans. India 


3. What Was The Ancient Name Of Patna?
Ans. Patli Putra 


4. How Many Layers Are There In Earth's Atmosphere?
Ans. 5


5. Who Is The Author Of Panchtantra?
Ans. Vishnu Sharma 


6. What Is The Scientific Name Of Cockroach?
Ans. Periplaneta Americana 


7. Which Country Is Hosting The ICC Men's Cricket World Cup 2019?
Ans. England 


8. What Fruit Is Traditionally Put Inside A Christmas Stocking?
Ans. Orange 


9. Study Of Whole Universe Is Also Known As?
Ans. Cosmology 


10. Which Country First Introduced The Bullet Trains?
Ans. Japan 


11. Buley Word Is Related With Which Sports?
Ans. Hockey 


12. Which Acid Is Used For Cleaning Gold Ornaments?
Ans. Nitric Acid 


13. What Is The Full Form Of GPS?
Ans. Global Positioning System 


14. When Did First Internet Connection Start In India?
Ans. 14 August 1995


15. Who Was The First Governor General Of India?
Ans. Lord William Bentinck 


16. The First Animal To Go Into Space Was?
Ans. Dog 



17. What Is The Name Of The Acid Found In Lemons?
Ans. Citric Acid 


18. Where Was Pizza Invented?
Ans. Naples, Italy 


19. Who Is The Founder Of Facebook?
Ans. Mark Zuckerberg 


20. What's The First Letter On A Type Writer?
Ans. Q


21. What Were Warriors In Japan Known As?
Ans. Samurai 


22. Which Planet Is Called As 'Gas Giant' Planet In The Solar System?
Ans. Jupiter 


23. Which Are The Easily Available Sources Of Vitamin B12?
Ans. Milk, Eggs, Fish, Nuts, Legumes, Red Meat Etc.


24. Dead Sea Is Located Between Which Two Countries?
Ans. Jordan and Israel 


25. In Which Ocean 'Bermuda Triangle' Region Is Located?
Ans. Atlantic 





                            __________________

Comments

Popular posts from this blog

INTERESTING FACTS :

INTERESTING FACTS :