GENERAL KNOWLEDGE COLLECTION PART -2 ...

 1.How Many Millimetres Are There In A Centimetre?

Ans. 10mm


2.Name The Hardest Substance On Earth?

Ans. Diamond


3.Name A Shape That Has Ten Sides?

Ans. Decagon


4.Who Gave The Theory Of Relativity?

Ans. Albert Einstein


5.Who Discovered The X-Ray First?

Ans. Wilhelm Roentgen


6.Who Gave The Universal Law Of Gravitation?

Ans. Issac Newton 


7.Name The National Game Of The USA?

Ans. Baseball 


8.Who Invented Electricity?

Ans. Benjamin Franklin 


9.Which Continent Is Known As The  'Dark' Continent?

Ans. Africa 


10.Name The Planet Known As Red Plannet?

Ans. Mars


11.Who Wrote "Malgudi Days"?

Ans. R.K. Narayan 


12.Name The First English President Of The Indian National Congress?

Ans. George Yule


13.Name The Tissue That Forms The Inner Lining Of The Mouth?

Ans. Epithelial Tissue 


14.Who Founded The Maurya Empire?

Ans. Chandragupta Maurya 


15.which Gas Is Filled In An Electric Bulb?

Ans. Nitrogen Gas


16.Which Day Is Celebrated As World Water Day?

Ans. 22 March 


17.Which Day Is Celebrated As World Press Freedom Day?

Ans. 3 May


18.Which Day Is Celebrated As World Malaria Day?

Ans. April 25


19.Which Day Is Celebrated As World Ozone Day?

Ans. 16 September 


20.Which County Is Also Known As The 'Land Of Rising Sun' ?

Ans. Japan 


21.Which Continent Has Ten Highest Number Of Countries?

Ans. Africa 


22.Which County Is Also Known As The 'Land Of Thousand Lakes'?

Ans. Finland 


23.Who Is Known As The Father Of Mathematics?

Ans. Archimedes 


24.Which Desert Is The Largest Desert In The world?

Ans. Sahara 


25.Which Is The Largest Animal On Land In The world?

Ans. African Elephants 


26.Which Is The Largest Animal In Water?

Ans. Blue Whale 


27.Which Planet In Our Solar system Is Known As The Blue Plannet?

Ans. Earth 


28.Who Invented The Printing Press?

Ans. Johannes Gutenberg 


29.What Is The Name Of The Largest Moon Of Saturn?

Ans. Titan 


30.Which Is The Smallest Bird In The world?

Ans. Bee Hummingbird 


31.In Which Continent Is India Located?

Ans. Asia




                         _______________

Comments

Popular posts from this blog

INTERESTING FACTS :

GENERAL KNOWLEDGE COLLECTION PART - 18...

INTERESTING FACTS :