GENERAL KNOWLEDGE COLLECTION PART -3 ...

 1.After How Many Years Are The Olympics Held?

Ans. 4


2.Which State In India Has The Least Population?

Ans. Sikkim 


3.Which Of The Following State In India Has The largest Population?

Ans. Uttar Pradesh 


4.Which Planet Is Surrounded By Ring?

Ans. Saturn 


5.Panna National Park Is In Which State?

Ans. Madhya Pradesh 


6.Who Invented The 3-D Printer?

Ans. Chuck Hull


7.Which Organ Stores Fat Soluble Vitamins?

Ans. Liver 


8.The Third Battle Of Panipat Was Fought In?

Ans. 1761


9.The French Revolution Took Place In Their Year Of?

Ans. 1789


10.Alexander Died At?

Ans. Babylon 


11.The Baby Frog Is Known As?

Ans. Tadpole 


12.Young One Of A Cow Is Known As?

Ans. Calf


13.Capital Of Manipur - Imphal


14. H.S.Prannoy Related to - Badminton


15.Gagan Narang & Abhinav Bindra Related To - Shooting 


16.Eliminated Planet - Pluto


17.Google's C E O - Sundar Pichai


18.Roger Federer Belongs To - Switzerland


19.What Is The Most Intelligent Mammal On Earth - Dolphins 


20.Milkha Singh Is? - Flying Sikh


21.Santosh Trophy Is Related To - Football 


22.Mary Kom Belongs To Which State - Manipur


23.Mouma Das Is Related To - Table Tennis


24.Who Is The First Indian To Go Space - Rakesh Sharma 


25.Currency Of Bangladesh - Taka


Identify The Odd One Out That Is Not Related To The Ones In The Group  :


1.Tomato,Cabbage, Brinjal, Ice cream 

Ans. Ice cream 

2.Table,Chair, Sofa,Rose 

Ans. Rose

3.Geography,Science, Math,Television 

Ans. Television 

4.Earring,Nacklace,Door,Bracelet 

Ans. Door

5.Rohit,Kamal, Ramesh, Sara

Ans. Sara

6.Books,Knife, Poison, Gun

Ans. Books

7.School,Movie,Ticket,Theatre

Ans. School






                              _______________



Comments

Popular posts from this blog

INTERESTING FACTS :

GENERAL KNOWLEDGE COLLECTION PART - 18...

INTERESTING FACTS :