GENERAL KNOWLEDGE COLLECTION PART -4...

1.Where Is The World Health Organisation Situated?

Ans. Geneva, Switzerland


2.How Many Players Are There In 1 Team In Ice Hockey Game?

Ans. 6 Players 


3.Which Metal Was First Used By Humans?

Ans. Copper 


4.who Was The Viceroy Of India During The Revolt Of 1857?

Ans. Lord Canning 


5.Which Is The Smallest Country In The World?

Ans. Vatican City


6.Which Animal Is Fastest Land Animal In The World 

Ans. Cheetah 


7.What Is Sun?

Ans. Star


8.World War ll (WW2) Was Ended In Which Year?

Ans. 1945


9.World War l (WW1) Was Ended In Which Year?

Ans. 1918


10.Who Was The Last Viceroy Of India?

Ans. Lord Louis Mountbatten 


11.Kathmandu Is The Captain Of Which Country?

Ans. Nepal 


12.Who Invented The Letter Zero?

Ans. Aryabhatta 


13.Which Was The First Animal To Go To Space?

Ans. Dog


14.Which Fish Has No Skeleton At All?

Ans. Jellyfish 


15.Full Form Of WWW?

Ans. World Wide Web


16.Which Travels The Fastest : Light or Sound?

Ans. Light


17.How Many Wonders Are There In The World?

Ans. Seven


18.Largest River On Earth:

Ans. Amazon River


19.Largest Forest On Earth:

Ans. Amazon Forest Of Brazil


20.Largest Desert On Earth :

Ans. Sahara Desert Of Africa


21.Which Colour Symbolizes Peace?

Ans. White





                             _________________



Comments

Popular posts from this blog

INTERESTING FACTS :

GENERAL KNOWLEDGE COLLECTION PART - 18...

INTERESTING FACTS :