GENERAL KNOWLEDGE COLLECTION PART - 5 ...

1. FIRST INDIAN TO GET NOBEL PRIZE IN ECONOMICS?
Ans. Amartya Sen

2. FIRST INDIAN TO GET NOBEL PRIZE IN PHYSICS?
Ans. C V Raman

3. WHO WAS THE FIRST LADY DOCTOR?
Ans. Kadambini Ganguly

4. WHO WAS THE FATHER OF INDIAN CINEMA?
Ans. Dadasaheb Phalke

5. WHERE IS THE SHANTI VALLEY LOCATED?
Ans. Kerala

6. WHERE IS MADURAI?
Ans. Tamil Nadu

7. WHERE IS INDIA'S FIRST IRON STEEL COMPANY LOCATED?
Ans. Jamshedpur 

8. WHICH IS THE DISEASE CAUSED BY HEMOGLOBIN DEFICIENCY?
Ans. Anemia

9. WHO BUILT THE GRANT - TRUNK ROAD?
Ans. Chandragupta Maurya

10. WHERE IS THE HEADQUARTERS OF 'SAARC' LOCATED?
Ans. Kathmandu Nepal

11. WHICH DISEASE IS CAUSED BY DEFICIENCY OF VITAMIN 'B'?
Ans. BeriBeri

12. WHICH DISEASE IS CAUSED BY DEFICIENCY OF VITAMIN 'C'?
Ans. Scurvy

13. WHICH DISEASE IS CAUSED BY DEFICIENCY OF VITAMIN 'D' ?s
Ans. Rickets

14. WHAT IS THE CHEMICAL NAME OF VITAMIN 'C'?
Ans. Ascorbic Acid

15. WHICH COUNTRY IS THE LARGEST PRODUCER OF SILVER IN THE WORLD?
Ans. Mexico

16. THE HOPMEN CUP IS RELATED TO WHICH GAME?
Ans. Tennis

17. NAME THE COMPONENT OF BLOOD THAT FIGHT INFECTION?
Ans. WBC ( White Blood Cells)

18. WHERE IS THE HEADQUARTER OF THE UNITED NATIONS ENVIRONMENT PROGRAM (UNEP) LOCATED?
Ans. Nairobi Kenya

19. WHAT IS THE FULL FORM OF 'SEBI' ?
Ans. Securities and Exchange Board Of India

20. WHO INVENTED THE TYPE WRITER MACHINE?
Ans. Christopher Latham Sholes

21. WHICH ANIMAL IS KNOWN AS THE 'SHIP OF DESERT' ?
Ans. Camel 

22. WHICH IS THE TALLEST MOUNTAIN IN THE WORLD?
Ans. MOUNT EVEREST

23. WHICH IS THE WORLD'S LONGEST RIVER?
Ans. Nile 

24. WHICH IS THE LONGEST ANIMAL IN THE WORLD?
Ans. Blue Whale

25. WHAT IS THE TOP COLOR IN A RAINBOW?
Ans. Red

26. WHICH IS THE SMALLEST CONTINENT?
Ans. Australia

27. TROUT, CARP AND BARRACUDA ARE NAMES OF WHAT?
Ans. Fish

28. WHO WAS THE FIRST MAN TO WALK ON THE MOON?
Ans. Neil Armstrong

29. WHICH IS THE COLDEST LOCATION IN THE EARTH?
Ans. East Antarctica

30. WHICH IS THE COUNTRY WITH THE MOST PEOPLE?
Ans. China

31. WHO PAINTED THE MONALISA PAINTING ?
Ans. Leonardo Da Vinci 




                             _________________




Comments

Popular posts from this blog

INTERESTING FACTS :

GENERAL KNOWLEDGE COLLECTION PART - 18...

INTERESTING FACTS :