GENERAL KNOWLEDGE COLLECTION PART - 6 ...

 1. Young One Of A Cat Is Called ?

Ans. Kitten 


2. Who Discovered Penicillin?

Ans. Alexander Flemming 


3. Which Country Does The Company Sony Come From?

Ans. Japan 


4. Scientific Study Of Birds Called?

Ans. Ornithology 


5. Who Is The Author Of The Book 'Broken Wing '?

Ans. Sorojini Naidu 


6. Kuchipuri Is The Dance From Of Which State?

Ans. Andhra Pradesh 


7. What Does UPS Stand For?

Ans. Uninterrupted Power Supply 


8. Name The First Female Indian Astronaut?

Ans. Kalpana Chawla 


9. Who Was The Inventor Of The Light Bulb?

Ans. Thomas Edison 


10. What Is The Full Form Of AM  and PM ?

Ans. Ante Meridiem and After Midday 


11. Name The Lightest Gas ?

Ans. Hydrogen 


12. Name The Biggest Planet In Our Solar System?

Ans. Jupiter 


13. Who Was Known As The Indian Napoleon?

Ans. Samudragupta 


14. What Is The Full Form Of 'HTTP' ?

Ans. Hypertext Transfer Protocol 


15. Who Was The Most Sought After Social Reformen After The End Of Sati?

Ans. Raja Ram Mohan Roy 


16. Who Founded Arya Samaj?

Ans. Dayanand Saraswati 


17. When Is 'World Tv Day' Celebrated?

Ans. On 24 March 


18. What Is Mainly Found In Gobar Gas?

Ans. Methane 


19. Who Discovered The Cure For Rabies?

Ans. Louis Pasteur 


20. Who Is The Author Of The Book 'Rights Of  Man'?

Ans. Thomas Paine 


21. Where Was The First Cricket Test Match Played In India?

Ans. In 1933 - 34 At Bombay Between India and England 


22. Which Monetary Unit Is The Most Common In The World?

Ans. Dollar


23. In Which Sport Has Jack Nicklaus Distinguished Himself?

Ans. Golf 


24. Indian T20 Women's Team Captain 2016 :

Ans. Mithali Raj 


25. Samsung Is The Company Of Which Country ?

Ans. South Korea 




                            ____________________

Comments

Popular posts from this blog

INTERESTING FACTS :

GENERAL KNOWLEDGE COLLECTION PART - 18...

INTERESTING FACTS :