GENERAL KNOWLEDGE COLLECTION PART - 7 ...

1. What Is The Purity Of Gold Defined In?

Ans. Carat 


2. When Did Simon Commission Come To India?

Ans. 1928 


3. When Did The Jallianwala Bagh Massacre Take Place ?

Ans. 13 April 1919 


4. When Did The Quit India Movement Start?

Ans. 8 August 1942 


5. Who Founded The Azad Hind Fauj ?

Ans. Subhash Chandra Bose 


6. Who Gave The Slogan Of 'Delhi Chalo' ?

Ans. Subhash Chandra Bose 


7. In Which State Are The Ajanta Caves Located?

Ans. Maharashtra 


8. Which Is The Correct Unit To Measure The Distance Of Space ?

Ans. Light Year 


9. Which Is The Largest State Of India In Area?

Ans. Rajasthan 


10. What Does 4G Mean?

Ans. Fourth Generation 


11. When Was Camera Invented?

Ans. In The Year 1816


12.  What Was The Ruling Period Of Razia Sultana?

Ans. 1236 AD - 1240 AD


13. When Did Christopher Columbus Discover America?

Ans. 1492 

14. Where Did Renaissance Start?

Ans. Florence (Italy)


15. Which Is The Most Sensitive Organ In Our Body?

Ans. Skin 


16. Smallest State Of India?

Ans. Goa


17. Baby Of Horse Is Called?

Ans. Colt


18. National Animal Of India?

Ans. Tiger 


19. Shape Of Egg?

Ans. Oval 


20. Saina Nehwal Is Associated With Which Sports?

Ans. Badminton 


21. The National Fruit Is?

Ans. Mango 


22. In Human Body,  Which Organ Purify Our Blood?

Ans. Kidney 


23. "Pink City" Is The Common Name Of Which Indian City?

Ans. Jaipur


24. 'RAM' Is Short Form Of _______?

Ans. Random Access Memory 


25. Bill Gates Is The Founder Of ________?

Ans. Microsoft 


26. Which Is The Highest Civilian Award Of The Republic Of India?

Ans. The Bharat Ratna Award 


27. In Which Year Indian Railways Founded?

Ans. 1845 

     



                          _________________

Comments

Popular posts from this blog

INTERESTING FACTS :

GENERAL KNOWLEDGE COLLECTION PART - 18...

INTERESTING FACTS :