GENERAL KNOWLEDGE COLLECTION PART - 8 ...

 1. Which Indian State Is Also Known As The Tea Garden Of India?

Ans. Assam


2. Saturn Is The Planet From Sun?

Ans. Sixth (6th) 


3. What Do You Call A House Made Of Ice?

Ans. Igloo


4. Which Day Is Celebrated As Environment Day?

Ans. 5 June 


5. When Was The Battle Of Plassey Fought?

Ans. 1757


6. Frozen Rivers Of Ice Is Called?

Ans. Glaciers 


7. Which Place Is Known As The Land Of The Midnight Sun?

Ans. Norway 


8. Who Was The Founder Of Brahma Samaj?

Ans. Raja Ram Mohan Roy 


9. Which Country Is Hosting The ICC Men's Cricket World Cup 2011 ?

Ans. India , Srilanka and Bangladesh 


10. Which Country Is Hosting The ICC Men's Cricket World Cup 2015?

Ans. Australia and New Zealand 


11. Who Wrote 'The Jungle Book '?

Ans. Rudyard Kipling 


12. When Was The Common Wealth Games First Held?

Ans. 1930


13. Who Wrote "Masir - I - Alamgiri "?

Ans. Iswar Das Nagar 


14. Who Has Written The Famous Handbook 'Arthashastra'?

Ans. Kautilya 


15. Which Sport Is Associated With The Ryder Cup?

Ans. Men's Golf 


16. Which Day Is Celebrated As International Labor Day?

Ans. May 1 


17. Who Was The Founder Of The Pallava Dynasty?

Ans. Simha Vishnu 


18. Who Is The Writer Of The Bengali Play 'Neel Darpan' ?

Ans. Dinabandhu Mitra 


19. Who Lead The Revolt Of 1857 From Gwalior?

Ans. Tantia Tope 


20. Albert Einstein Was Famous For?

Ans. Albert Einstein Was A Famous Scientist 


21. Which Body Part Has The Smallest Bone?

Ans. Ear 


22. Which Team Was Awarded As The Runner  -  Up In The Cricket World Cup 2011 ?

Ans. Srilanka 


23. Who Won The first T20 World Cup?

Ans. India 


24. Who Is Called The Magician Of Hockey?

Ans. Major Dhyan Chand 


25. Which Is The Largest Moon In Our Solar System?

Ans. Ganymede 


26. What Is The Capital Of Argentina?

Ans. Buenos Aires 


27. Name The Player Who Won India's First Olympic Bronze In Boxing?

Ans. Vijender Singh 


28. When Did First World War Place?

Ans. 1914


29. Sundaram Balachander Is Related to ____?

Ans. Veena 



                                _______________

Comments

Popular posts from this blog

INTERESTING FACTS :

GENERAL KNOWLEDGE COLLECTION PART - 18...

INTERESTING FACTS :