GENERAL KNOWLEDGE COLLECTION PART - 9 ...

 1. Name The Country Which Has No Capital?

Ans. Nauru 


2. Who Wrote Romeo and Juliet?

Ans. William Shakespeare 


3. Which Is The National Sport Of Japan?

Ans. Sumo Wrestling 


4. Where Is The Kalahari Desert Situated?

Ans. Africa 


5. What Is The Capital Of The Country Monaco?

Ans. Monte Carlo 


6. From Where Does The Nile River Originated?

Ans. Lake Victoria 


7. Who Is The Inventor Of Dynamic?

Ans. Alfred Nobel 


8. What Is Used In Making pencils?

Ans. Graphite 


9. Who Was The Founder Of The Khilji Dynasty?

Ans. Jalaluddin Khilji 


10. Who Is Known As The Father Of Economics ?

Ans. Adam Smith 


11. Which Bank Is Called Bankers Bank Of India?

Ans. Reserve Bank Of India 


12. Name The National Bird Of India?

Ans. The Peacock


13. Name Of The National Flower Of India?

Ans. Lotus 


14. How Many Years Are There In One Millennium ?

Ans. 1,000 Years


15. Who Invented Radio?

Ans. Guglielmo Marconi 


16. Which Is The Tallest Mountain In The World?

Ans. Mount Everest 


17. Who Invented Watch?

Ans. Peter Henlein 


18. Who Wrote 'The Harry Potter' Book Series?

Ans. J. K . Rowling 


19. Who Won The 2022 FIFA World Cup?

Ans. Argentina 


20. Who Wrote The Famous Novel "The Kill A Mockingbird"?

Ans. Harper Lee 


21. What Is The Capital Of Australia?

Ans. Canberra


22. Gidda Is The Folk Dance Of ?

Ans. Punjab 


23. How Many Time Does The Sunlight Take To Reach The Earth?

Ans. 8 Minutes 20 Seconds 


24. Which Is The World's Largest Rain Forest?

Ans. Amazon Forest 


25. How Many Bones Does A Newborn Baby Have?

Ans. 300






                      _____________________


Comments

Popular posts from this blog

INTERESTING FACTS :

GENERAL KNOWLEDGE COLLECTION PART - 18...

INTERESTING FACTS :