GENERAL KNOWLEDGE COLLECTION PART - 19...

1. Which Bird Cannot Fly?

Ans. Ostrich 



2. We Should Cross The Road When The Traffic Light Is?

Ans. Green 



3. Which Fruit Give Us Oil?

Ans. Coconut 



4. Teacher's Day - 5th September 



5. Who Invented Telephone?

Ans. Alexander Graham Bell 



6. Which Planet Is Known As The Red Plannet?

Ans. Mars



7. Angami Tribe Found In?

Ans. Nagaland 



8. Where Is Luxembourg?

Ans. Europe 



9. Who Was The Founder Of The MDH Spice Company?

Ans. Dharampal Gulati 



10. What Is The Full Form Of ISRO?

Ans. Indian Space Research Organisation 



11. Which Number Has No Number?

Ans. Zero 



12. Name The National Game Of USA?

Ans. Baseball 



13. What Type Of Gas Is Absorbed By Plants?

Ans. Carbon Dioxide 



14. Name The Brain Of Computer?

Ans. CPU



15. Wankhede Stadium Is Located In?

Ans. Mumbai 



16. In Which Year Was C. V. Raman Awarded The Nobel Prize In Physics?

Ans. 1930



17. Which Is The Smallest Country In Asia?

Ans. The Maldives 



18. Where Is The Head-Quarters Of The Life Insurance Corporation Of India?

Ans. Mumbai 



19. Where Was The First Metro Rail Service Introduced In India?

Ans. Kolkata 



20. What Is The Full Form Of OPEC?

Ans. Organization Of The Petroleum Exporting Countries 



21. Which Is The Largest State By Area?

Ans. Rajasthan 



22. The Famous Ganga Sagar Mela On Annual Fair Is Held In Which State Of India?

Ans. West-Bengal 



23. What Is The Real Name Of Swami Vivekananda?

Ans. Narendranath Dutta 



24. What Is The Value Of Acceleration Due To Gravity?

Ans. 9.8 m / s2



25. Which One Is The Biggest Island In The World?

Ans. Green Land 





                            ___________________



Comments

Popular posts from this blog

INTERESTING FACTS :

GENERAL KNOWLEDGE COLLECTION PART - 18...

INTERESTING FACTS :