SPOTS KNOWLEDGE & INTERESTING FACTS...

 Ipl Facts :


☆ Longest Run By A Bowler Without Bowling A No - Ball : 

A Bowler Tries To Do Everything Right, But Sometimes The Calculations Don't Work Out And The Player Bowl A No - Ball. However, This Was Not The Case With Leg - Spinner Piyush Chawla. He Is One Of The Most Underrated Spinners In The Indian Cricket And During His Time With Delhi Daredevils He Did Not Bowl A Single No - Ball For 386 Overs. That's For 8 Long Years He Did Not Give The Other Side A Free - Hit...


☆☆ The IPL Is Dynamic  And Changes Happen Left And Right When Things Are Not Working Because, Let Us Face It, It Is More Of A Business. However, There Is One Team Who Has Never Changed Its Captain Which Is Chennai Super Kings. Mahendra Singh Dhoni Hasbeen The Captain Of This Franchise...


☆☆☆ Most Number Of Scores Under 100 In IPL : 

There Is One Team Which Have Been Restricted Under 100 Runs For The Maximum Number Of Times. This Team Is Royal Challengers Bangalore (RCB) . In Total, On 5 Occasions The Team Was Sent Back To The Dressing Room Before Scoring 100 while Once The Team scored 96/9 After Playing All 20 Overs...


☆☆☆☆ South African Veteran AB Devilliers Holds The Record For The Most Man Of The Match Awards In The History Of IPL...


☆☆☆☆☆ Punjab Kings And Delhi Capitals Are The Only Teams To The IPL Final Once, The Rest Of The Teams Have Played It Multiple Times...



1. How Many Cricket World Cups Have There Been So Far?

Ans. 12 ...


2. Who Has Won The ICC ODI World Cup The Most Number Of Times?

Ans. Australia (5 Times)...


3. In Which World Cup Were Innings Reduce From 60 to 50 Overs?

Ans. 1987 In India And Pakistan ...


4. How Many Times India Won The ODI World Cup?

Ans. 2 Times 1983 And 2011 ...


5. When Was T20 World Cup Introduced?

Ans. 2007 ...


6. Which Country Has Hosted The Asia Cup 2022?

Ans. United Arab Emirates (UAE) ...


7. How Many Countries Are Participating In Asia Cup 2022?

Ans. Six ...


8. Which Country Won The Asia Cup Maximum Times?

Ans. India...


9. Which Country Won The Asia Cup 2022?

Ans. Srilanka ...


10. In Which Year India Won Asia Cup?

Ans. 1984,1988,1991,1995,2010,2016 And 2018 ...


11. Which Team Won The Maximum IPL Titles?

Ans. Mumbai Indians ...


12. Who Is The Winner Of IPL 2022?

Ans. Gujrat Titans (GT) Was The Winner Of TATA IPL 2022 ..


13. Who Was The Most Run Scorer In TATA IPL 2022?

Ans. Jos Buttler ...


14. Who Is The Highest Wicket Taker In IPL?

Ans. Lasith Malinga ...


15. Name The Player Who Hitted The Most Sixes In IPL History?

Ans. Chris Gayle ...


16. Ravi Shastri Is The First Cricketer To Hit 6 Sixes In An Over ...


17. Shoaib Akhtar Bowled The Fastest Delivery In The History Of Cricket! ...


18. MS Dhoni Has Never Scored An ODI Century Outside Of Asia ...


19. White Willow Is Used To Make Cricket Bats ...


20. Chris Gayle Is The Only Batsman In Test History To Hit A Six Off The First Ball Of A Game ...


21. The Longest Ever Cricket Match Lasted 12 Days ...




               

                        _______________






Comments

Popular posts from this blog

INTERESTING FACTS :

GENERAL KNOWLEDGE COLLECTION PART - 18...

INTERESTING FACTS :